虾你波凸 发表于 2013-7-22 00:44:36

从独自憔悴 到 结伴回家

一年一度嘅盛事

寻晚降下帷幕

继续声沙继续系乱到妈都唔认得{:soso_e120:}

以前可能会火不过 宜家觉得 何必苛求{:soso_e112:}

无非自娱自乐    都咁多年啦惯架啦   (咁样讲会唔会俾领导片   拉黑杯葛架{:soso_e133:}{:soso_e106:}{:soso_e120:})

(PS图文冇关   只系呢排好中意张震岳 新碟 强烈推荐中{:soso_e120:})

每年都有感动惊喜

今年当然唔例外

有黄生唱爆杯嘅   英文歌

虽然 我唔知佢唱咩

不过 我能够感受得到佢嘅开心 同 欢畅

果然系够晒贴题{:soso_e120:}

然后系 令人眼前一亮嘅街舞

其实我系好期待 可以见到老细我唔知佢有冇到现场{:soso_e132:}

因为有关注论坛嘅应该都知道我同呢位大侠曾经 过过招

所以 我好想同大哥影返张相纪念{:soso_e181:}那些年 我地一齐红   嘅日子{:soso_e120:}

除咗劲舞令我有深刻印象之外

原来有人真系天生 就系笑嘅样唔笑都好似笑咁 真系相当羡慕{:soso_e106:}

仲有就系唔知一班阿姐用咩洗头嘅可以将头发整得咁飘逸赞好多个辛苦晒

希望出年 可以继续 见到佢地精湛演出   

赞好多个{:soso_e179:}

最最感动当然系阿姐 唱歌致敬 曾经爱过嘅男人

老实讲感动我嘅当然唔系阿姐歌声{:soso_e120:}

而系佢 歌中间话 将呢首歌送俾 曾经陪佢行过一段路但后尾就走咗嘅人

八卦如我一定想知系边个{:soso_e120:}

经过一轮扰攘之后

男主角 终于现身原来 系其中一个工作人员{:soso_e127:}

我问男猪脚    点解分手

佢一开始唔知点答后尾就话你点知我地分手

既然未分手好

既然咁难得梗系唔少得   嘴啖先啱唔啱{:soso_e121:}

我谂到场 嘅应该 都睇到呢一幕

我以为 小瑜同平哥之后   就应该 唔会有再令我感动嘅古仔

谂唔到仲有分手嘅情人 上演 抱抱 嘴嘴 一幕{:soso_e179:}

佢地系 拖手 行落台嘅 {:soso_e176:}

我唔知佢地究竟 系过气情人 定   只系 耍花枪

但系我记得 我同呢个女猪脚对望嘅时候

佢一路都眼泛泪光唔系委屈系好想保护男猪脚

男猪脚出现喺台度我觉得 佢 应该 系一片空白   

直到宜家我都记得 呢位妹真挚   一往情深 眼神   

从独自憔悴 到结伴回家

我谂 我地都曾经 遇到过生命中嘅天使    无论系做人地嘅天使 定 人地做我地嘅天使

都曾经 客串过

都曾经 用心 付出过

有人开花结果

有人 做牛做马都未能拖手仔

有人变成 亲爱的路人

有人话爱情 就好似一粒子弹   

有人又话爱情系一个傻嘅遇到一个颠嘅

我谂

如果

如果 每一次都用心 嘅话

一定 会有一次    结果嘅

从独自憔悴到结伴回家   

所有曾经努力过努力紧   努力咗同埋会继续努力嘅人

继续努力

继续 坚信   

继续前行

长路尽处有灯火   

感谢你感动我

VENTURE

涟漪 发表于 2013-7-22 23:43:50

坐等波子噶浪漫史!{:soso_e120:}

sizhong 发表于 2013-7-22 08:33:21

很久没见到波子的贴,但依然有很熟悉的味道

蚊子 发表于 2013-7-22 08:49:22

未见你的伴。。。。。。。。。{:soso_e120:}

Ball 发表于 2013-7-22 09:04:50

波子哥文才依然。哈哈

kenson2012 发表于 2013-7-22 09:06:13

何时可以见到自已嘅古仔感动到自已呢?

faintch 发表于 2013-7-22 09:10:53

依然系熟悉既波子
下一次在舞台上,就系波子讲自己既古啦

心随路转 发表于 2013-7-22 09:16:14

每次看波子哥的文章都超感动的。。。很赞{:soso_e179:}所有曾经努力过努力紧   努力咗同埋会继续努力嘅人

继续努力

继续 坚信   

继续前行

广林Kevin 发表于 2013-7-22 09:57:02

老人家路过睇热闹   好好   好   

啊怡 发表于 2013-7-22 10:03:58

这颗心,最终归属谁?献给所有得到过所爱却又失去所爱的人
给从未得到所爱的人,给因为仍旧爱着,于是选择自欺欺人的人
勇敢面对,勇敢放弃,勇敢重新开始
当他(她)不再爱你的时候,亲爱的,请你深深呼吸
一生的路上,铺满了爱的花蕾,总有那么一朵属于你
不是安慰谁和谁。而是
这是生生世世早已经注定的!

展翅高飞 发表于 2013-7-22 10:06:24

估计大家都想在八周年睇到你同你的另一半在台上抱抱   嘴嘴
页: [1] 2 3