广东人在上海

我要注册

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
楼主: 阿Don公主

帮朋友系上海招聘广东籍阿姨做保姆

我朋友,广州,请保姆,时间无呢个长,一个星期翻5日,朝8晚7,都有1500蚊
仲要吾使煮饭,主要系凑BB,另一个大肚婆朋友,请保姆专职煮饭搞卫生
住家的,做6休1.一个月2700.广西人

只能说,呢个价钱,想请广东籍的保姆,好难~~

有这好事!!!!

不算高呀
上海本地的也差不多要这个价钱
不过我想应该不好找,上次我帮我们老总找都找不到

回复 19# 阿Don公主

我妈最近去了广西.他老婆同外母吃惯广东菜咩?

回复  阿Don公主

我妈最近去了广西.他老婆同外母吃惯广东菜咩?
keung 发表于 2010-3-5 11:17 AM

还好,还有你明白我在说什么,不过重要的是,你知道那个人是谁。

佢外母唔重要,最紧要是D bb。

其实可能我表达有误啦,请这个阿姨其实主要是会做粤菜,会说粤语,你话如果唔做家务,咪算咯。我工资都有写以上啦。

做人斋UP没用,最紧要做起是否合适先是最重要。

我依个朋友出高D人工都可以没问题噶,最紧要,你地有没有人介绍先,煮D野好唔好吃,人品是否可以。如果唔是麻烦唔好系度起哄,多谢。

其实可能我表达有误啦,请这个阿姨其实主要是会做粤菜,会说粤语,你话如果唔做家务,咪算咯。我工资都有写 ...
阿Don公主 发表于 2010-3-6 10:19 AM

其实系上海来讲你呢个要求都几高下噶啦,又要识讲广东话又要煮送好食,好难噶,我觉得只要识凑BB就OK啦!