广东人在上海

我要注册

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
楼主: Happynut

Looking---系上海 最In 最正 最好味既粤菜馆美食餐厅

大把啦

彩蝶轩  来福士上面都有间啦 使吾使去到甘远啊

阿姐  究竟系 吃  环境 抑或 显摆下自己层次呢

粤菜 从来 就吾系吃环境  咩鬼大拍档  味道 就已经好好

上海  新旺  港丽  博多新记  唐宫  翠华  呢几间都OK  当然 无你新天地甘得啦

本来新天地 就系呃鬼佬  去嘅地方   

不过 阿姐  吾知道 会吾会  觉得 去呢D地方  掉价就吾知道啦

彩蝶轩系好多地方都有吖。你讲果D餐厅我都有去食过。
只不过以我自己感觉落黎,我讲果两间口味同环境比较好姐。况且呢两个地方,位靓,但价格唔会好贵架。都系150-200蚊/人。
唔该你唔好以位置、地方嚟定人地既价哦。
乜发呢张贴俾你地感觉系显摆咩?我只系觉得,大家讲下好既餐厅、美食分享下姐。
咁都有错,真系冇想法。。。。。。。。。。。

一路笑过。

猪肚包鸡~~~~~男人的加油站,女人的美容院,哈哈

彩蝶轩系好多地方都有吖。你讲果D餐厅我都有去食过。
只不过以我自己感觉落黎,我讲果两间口味同环境比较好 ...
Happynut 发表于 2010-4-15 09:11 PM

恩,有道理,各有所好。有时吃环境,有时吃味道,反正自己喜欢就得啦。

我觉得味道来讲查餐厅和博多都唔错噶。

唔使介意波子讲噶,他是无恶意噶,口多多讲笑乍,认识既都了解,我都领教过拉,一笑而过。

係儸
約埋班廣東老鄉自己一起下廚米仲好味。。。

係儸
約埋班廣東老鄉自己一起下廚米仲好味。。。
jacky 发表于 2010-4-16 12:20 AM

Ha, Good idea!

乜时候嚟一场厨艺大比拼,应该好有意义哦!

恩,有道理,各有所好。有时吃环境,有时吃味道,反正自己喜欢就得啦。

我觉得味道来讲查 ...
keung 发表于 2010-4-16 12:15 AM

哈哈,放心,我唔会介意既。

距个嗌波子吖,讲得几好吖。我就钟意呢种直爽既人,真真实实表达自己既睇法、意愿。唔咪话要写D乜野,都要谂前谂后,考虑人地会点样睇你写既野,会有乜反应。咁样我觉得好累噶!做人都系简单D好,处处要附和别人而活,那是够呛的!你说是吗?

评分

在水之瑜 + 50 宽容大度的MM

我觉得陕西南路新会路既新旺五错
仲有长寿路常德路上既文兴茶餐厅。呢间食烧味既话算系最好咯。。个人口味。。

天山路  芙蓉江路   '千爵軒'     幾好
TonyAu 发表于 2010-4-15 01:15 PM

尼间真几正!!!