广东人在上海

我要注册

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

721 你可能唔知道嘅事

一年一度 庆祝活动  又降下帷幕

唔知道 大家觉得 点

我来讲吓 大家 可能 睇唔到    或者 唔知道嘅内幕

{:soso_e120:}

一   跪地 铺 红毯

大家 行入来 过条 虽然唔长  但都算 系 红地毯   {:soso_e120:}

如果 你有留心 你就会睇到佢两边 都系 有胶纸嘅

两行 长长嘅胶纸  系我地论坛 两位 大哥黐嘅   而且 为咗能够令佢 贴贴服服  我见到果个 中年发福 大哥   跪系地度  黐

赞好多个{:soso_e163:}

二   环保低碳  噪音减少

如果有来现场嘅  都会听到我讲嘢  虽然 有时可能讲得好快  听得唔清楚 普通话 又太普通{:soso_e120:}今晚  我觉得  把声  仲系OK  

因为 开场之前  大哥 就比咗个罗汉果+唔知道咩草  (总之 佢话 系 开声  嘅) 两袋  +热水  当水饮

我本来 都无抱咩希望    但事实上 活动 去到最尾 虽然 仲系有变声  不过  已经 比以前 好咗好多

我觉得 呢个  罗汉果+咩草 真系有效果嘅  

今年  系最多水  饮嘅一次   史无前例  一打开个 论坛杯就有杯水系度  

真系多谢呢位大哥 照顾  我同阿姐

当然 仲有果度 俾水我地饮 嘅  姐姐妹妹

正正因为 有佢地 所以 大家 先 唔会听到咁 多噪音  

继续赞好多个{:soso_e179:}

ps   今日 系一个晴天 无论系朝早 抑或 夜晚   

3  爱情万岁

我一去到现场 就睇到一对新情人 {:soso_e120:}一齐做工作人员  

然后 系其他工作人员口中 又知道 原来 两位新扎论坛红人   火速搭上 火速分手  又火速复合

戏剧性   并不亚于  TVB  偶像  雷剧  

呢位男主角  前晚通过论坛比短信我  我当时 唔在线  

后尾 我谂   横掂  系现场会见到佢

所以 后来 我就无复佢   应该 无咩大事

我今日 见到佢 我就问咩事   

佢  支支吾吾  一阵  又话 开场先 话我知道 神神秘秘咁

好啦  正当我相当投入 讲嘢嘅时候 哥就过来 同我讲  

原来 佢  嘅女神 今晚 有表演

表演完  佢 话 唔好咁早比佢落台  

因为 佢要送花  俾女神  

我仲以为咩事  无问题啊  举手之劳   

如果有去到现场  大家都睇到  

我真系以为 会见得 我地想见嘅一幕

可惜  花系收咗  男主角 想 系 大家面前 做嘅嘢  却遗憾地 无法实现  

甚至 俾  女神 直接 无视  

玩游戏嘅时候   输得相当难睇  

就连最后  私底下  女神  都无确认 佢  男朋友身份

我话男朋友喔  女神 即刻 否认  {:soso_e127:}

我真系觉得 佢 好似个 傻仔  

但系 我又相当欣赏佢够晒 傻  

爱一个人无错嘅   系咁多人  面前 表白  唔单止需要勇气 更加  因为爱

只要系爱 都值得我们 尊重   

每一个  心中  有爱嘅人  请你继续努力  相信爱  

同时  

请放心  

呢个世界系守恒嘅  当初佢点伤害人 他朝一定 有人用同样方式 伤害  返佢

所以 你唔需要介怀  只要继续爱 一定 能够 找到更值得你爱嘅人  

4  150   180    1000

除咗一班 工作人员 之外  我觉得 尤其应该 多谢  系  现场 来参加活动嘅所有  广东  朋友

无论佢地系俾 百五蚊  抑或  一百八   

因为有佢地 一人一票  我地嘅所有付出 先变得更有意义

呢啲钱  除咗  系今日嘅开销 更加系  日后 论坛 继续发展嘅  物质基础

所以  如果  真系要多谢  

系在场嘅  每一个俾咗钱 嘅你地

{:soso_e142:}

而承蒙 大哥 睇得起 我同 阿姐 又筹得一千蚊

我虽然觉得 无咗初吻 {:soso_e106:}但 能够 身体力行  帮到论坛

我都觉得 无上 光荣  

能够 娱乐 大家  系我嘅  福气 {:soso_e106:}  

多谢大家  俾我嘅 光荣 {:soso_e104:}

我系呢度 有个小小  请求

希望  各位 看客  能够 手下留情  睇过觉得 过瘾 就拍下手 支持下   笑吓  刺激吓肾上腺分泌  

影嘅相  我唔介意 大家放上来    但最好  唔好放  特别 猥琐嘅  

我真系唔敢保证 某几个刹那 会唔会特别兽性 猥琐难分 {:soso_e109:}

如果  觉得 低俗  教坏  小朋友   咁 我同阿姐 好诚挚  

同大家 讲声  唔好意思

我谂  无论系工作人员 抑或 来参加活动嘅人 我相信 你地都睇到好多  可能 其他人睇唔到嘅  瞬间

或感动 或欢乐 或百感交集  等等  诸如此类

不妨 大家 都发上来  无论系相 抑或 感受  

话俾我地知   可能大家唔知道嘅嘢  

正正因为 日复一日 嘅灌水  正正因为 呢个平台  

先 有我地今日嘅   遇见   认识  

一齐吃饭 一齐唱K劈酒    一感怀身世   心声共鸣

两条平行线   先会相交  

所以

请   唔好吝啬 你嘅水  

大大力写 大大力  发

咁  论坛 明天 先会 更好  

先会  越来越 正  

陆续  精彩

靠晒大家   {:soso_e102:}{:soso_e100:}

2012  0722   0040   

ps   今晚觉得还okay  于是 就买咗两包 就来过期嘅  曲奇饼返屋企 奖励自己 当宵夜+早餐+午饭  

超抵  20蚊六个   

玛莎  夜晚八点之后 现烤面包 买一送一   强烈 推荐中  {:soso_e120:}

-----死穷鬼嘅小快乐   {:soso_e182:}

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?我要注册

x

哈哈 我还没有看下面的回复我已经猜到那个送花的人就是疯子咯。。。。。。。。。。  发表于 2012-7-24 01:21 PM
开心到唔使训啊..  发表于 2012-7-22 01:45 AM
野生金银花,好难摘到嘎!罗汉果对付咽喉好得嘎!!!广西桂林出品。  发表于 2012-7-22 01:31 AM

评分

阿铮 + 30 波哥好野
衡哥 + 300 辛苦波子了。。。。。。
QIUQ + 200 赞一个!
湫菊浈 + 200
小非凡 + 80 赞一个!
M华少 + 50 赞一个!
祥和号 + 200 你的主持真系好得
嘉希 + 200 很给力!
KEN + 10 很给力!
由由 + 80 绝对系辛苦晒,多谢

辛苦晒,兄弟,今晚主持得很精彩,还要牺牲露两点。{:soso_e183:}

咁下次 可以 一齐露 我相信 广大 青年 妇女 都好期待嘅  发表于 2012-7-22 01:11 AM

顶一下。。。波子够晒。。。总之一切嘅野。。。我心度知。。。或者系我做的唔够好。。。未得到距嘅认可。。。

落花有意流水无情只因为是夏天。只要你能撑到冬天。水就结冰了花就能留住拉。  发表于 2012-7-22 02:34 PM
我觉得吧,,这事情还是私底下解决的好!没必要摆到台面来说了的。疯子啊。。其实该放心的时候还是要放心的!这样自己累,别人更累。。  发表于 2012-7-22 01:47 PM
没有你说的那么严重好吧,那么多人让我们情何以堪==!私底下解决就好  发表于 2012-7-22 12:23 PM
嗯,我又估估下。又知多咗D,当时我都非常感动,不过缘分可能时机不太对,但是我相信你一定可以所获属于你的美好爱情。加油~~  发表于 2012-7-22 11:09 AM
有钱送花 不如 请我地吃饭 唱K 我谂 大家 都会感动 到 妈 都唔认得嘅 桥 要用系值得嘅人身上 先有效果 只想得到人地对自己嘅好 又唔肯付出 咁样嘅人 你唔觉得 佢只当你 观音兵马骝耍咩 小朋友醒吓啦  发表于 2012-7-22 01:17 AM

辛苦了!!{:soso_e163:}{:soso_e160:}

唔辛苦 我乐在其中嘅  发表于 2012-7-22 01:19 AM

刚刚才回到家   抢沙发先

真系无限感慨,又一次华丽落幕,无论过程如何,今晚大家都交足功课,我们努力了,结果还是另大家满意的!这就是价值!

谢谢您,谢谢大家!!!

野生金银花+罗汉果 多谢晒 我发觉 我真系 好无知嘅 哈哈  发表于 2012-7-22 01:36 AM

好惨呀,9点散水,2点先返到屋企!{:soso_e127:}

你地两个 真 系 吹 得 好有趣  发表于 2012-7-27 01:24 AM
我知你记性好,路痴 唔等于记性差噶!  发表于 2012-7-23 03:44 PM
又关我事,其实我都唔知点解,总係记唔住路,其实我记性好好噶  发表于 2012-7-23 03:42 PM
系咯,我已经够路痴了,距仲路痴过我,估计同敏仪有得一拼!  发表于 2012-7-23 12:20 AM
咁悲摧嘅事 都比你遇到 神啊  发表于 2012-7-23 12:12 AM

波子辛苦晒,一直以来既支持,我唔知一句多谢系够唔够

大家都有得着嘅 唔使客气 或者 我地可以 再合作 搞 其他嘢嘅  发表于 2012-7-22 10:30 PM

好得啊,,,

{:soso_e116:}      每一个  心中  有爱嘅人  请你继续努力  相信爱  

你嘅 群魔 乱舞 都好得啊  发表于 2012-7-22 10:31 PM

多谢你为论坛的贡献~
多谢你的初吻。。。。{:soso_e120:}

起码 论坛 公费 请我吃一个星期 帮 我压惊啊 哈哈  发表于 2012-7-22 10:32 PM
贡献胸毛?!。。。。。  发表于 2012-7-22 09:53 AM
胸毛。。。。。。。。。  发表于 2012-7-22 08:58 AM