广东人在上海

我要注册

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

从独自憔悴 到 结伴回家

一年一度嘅盛事  

寻晚降下帷幕

继续声沙  继续系乱到妈都唔认得{:soso_e120:}

以前可能会火  不过 宜家觉得 何必苛求{:soso_e112:}

无非自娱自乐    都咁多年啦  惯架啦   (咁样讲  会唔会  俾领导  片   拉黑  杯葛架{:soso_e133:}{:soso_e106:}{:soso_e120:})

(PS  图文冇关   只系呢排  好中意张震岳 新碟 强烈推荐中{:soso_e120:})

每年都有感动  惊喜  

今年当然唔例外  

有黄生唱爆杯嘅   英文歌  

虽然 我唔知佢唱咩

不过 我能够感受得到佢嘅开心 同 欢畅

果然系够晒贴题{:soso_e120:}

然后系 令人眼前一亮嘅  街舞

其实我系好期待 可以见到老细  我唔知佢有冇到现场{:soso_e132:}

因为有关注论坛嘅  应该都知道  我同呢位大侠曾经 过过招  

所以 我好想  同大哥影返张相  纪念{:soso_e181:}  那些年 我地一齐  红   嘅日子{:soso_e120:}

除咗劲舞令我有深刻印象之外

原来  有人真系天生 就系笑嘅样  唔笑  都好似笑咁 真系相当羡慕{:soso_e106:}

仲有就系  唔知一班  阿姐  用咩洗头嘅  可以将头发  整得咁飘逸  赞好多个  辛苦晒  

希望出年 可以继续 见到佢地  精湛演出   

赞好多个{:soso_e179:}

最最感动  当然系阿姐 唱歌致敬 曾经爱过嘅男人

老实讲  感动我嘅  当然唔系阿姐歌声{:soso_e120:}  

而系  佢 歌中间话 将呢首  歌  送俾 曾经  陪佢行过一段路  但后尾就走咗嘅人  

八卦如我  一定想知  系边个  {:soso_e120:}

经过一轮扰攘之后  

男主角 终于现身  原来 系其中一个工作人员{:soso_e127:}

我问  男猪脚    点解分手  

佢一开始唔知点答  后尾就话  你点知  我地分手

既然未分手  好  

既然  咁难得  梗系唔少得   嘴啖先  啱唔啱{:soso_e121:}

我谂  到场 嘅  应该 都睇到呢一幕

我以为 小瑜同平哥之后   就应该 唔会有  再令我感动嘅古仔  

谂唔到  仲有  分手嘅情人 上演 抱抱 嘴嘴 一幕{:soso_e179:}

佢地系 拖手 行落台嘅 {:soso_e176:}

我唔知  佢地究竟 系过气情人 定   只系 耍花枪  

但系  我记得 我同呢个女猪脚  对望嘅时候  

佢一路都眼泛泪光  唔系委屈  系好想保护男猪脚  

男猪脚出现喺台度  我觉得 佢 应该 系一片空白   

直到宜家  我都记得 呢位  妹  真挚   一往情深 眼神   

从独自憔悴 到结伴回家

我谂 我地  都曾经 遇到过生命中嘅天使    无论系做人地嘅天使 定 人地做我地嘅天使

都曾经 客串过

都曾经 用心 付出过

有人开花结果

有人 做牛做马都未能拖手仔

有人  变成 亲爱的路人  

有人话  爱情 就好似一粒  子弹   

有人又话  爱情系一个傻嘅遇到一个颠嘅

我谂  

如果

如果 每一次  都用心 嘅话

一定 会有一次    结果嘅

从独自憔悴到结伴回家   

所有  曾经努力过  努力紧   努力咗  同埋会继续努力嘅人

继续努力  

继续 坚信   

继续前行

长路尽处有灯火   

感谢你感动我

VENTURE  

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?我要注册

x

评分

余头 + 80 还是没法睇明,,,,辛苦
hl1930 + 80 花落春再来
涟漪 + 200 赞一个!系一个满面胡须噶王子!
开心 + 100 我深信不久你一定会遇到你的白雪公主
sizhong + 300
Ball + 30 波子哥。顶你~
蚊子 + 300 年年都辛苦你了,明年一定要继续呀!

坐等波子噶浪漫史!{:soso_e120:}
回复 支持 1 反对 0

很久没见到波子的贴,但依然有很熟悉的味道

未见你的伴。。。。。。。。。{:soso_e120:}

波子哥文才依然。哈哈

何时可以见到自已嘅古仔感动到自已呢?

得嘅 我成日都俾自己感动嘅  发表于 2013-7-22 02:21 PM

依然系熟悉既波子
下一次在舞台上,就系波子讲自己既古啦

我这些年 发生嘅事 基本 都有发喺论坛度 大家都知道晒嘅 哈哈  发表于 2013-7-22 02:20 PM

每次看波子哥的文章都超感动的。。。很赞{:soso_e179:}所有  曾经努力过  努力紧   努力咗  同埋会继续努力嘅人

继续努力  

继续 坚信   

继续前行

多谢 多谢 多谢  发表于 2013-7-22 02:19 PM

老人家路过睇热闹     好  好   好     

这颗心,最终归属谁?献给所有得到过所爱却又失去所爱的人
给从未得到所爱的人,给因为仍旧爱着,于是选择自欺欺人的人
勇敢面对,勇敢放弃,勇敢重新开始
当他(她)不再爱你的时候,亲爱的,请你深深呼吸
一生的路上,铺满了爱的花蕾,总有那么一朵属于你
不是安慰谁和谁。而是
这是生生世世早已经注定的!

妹 我觉得 你咁后生 应该多啲去爱 而唔系感慨  发表于 2013-7-22 02:16 PM

估计大家都想在八周年睇到你同你的另一半在台上  抱抱   嘴嘴