广东人在上海

我要注册

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索
楼主: 小C

边度有粉肠卖或者边度有得食??

粉肠??我吾敢食啊,怕怕....
台山猪猪 发表于 2009-7-24 10:52 AM

点解猪猪吾敢食啊,好正的卧~~

系米"滋滋星"啊??
入边有个法国靓仔经理的哦~~~~
我成日去食架~~
小C 发表于 2009-7-24 10:42 AM

应该系呢间喇

點啊, 入边仲有乜好食嘎?  LZ地头0既話就介绍下啦, 我仲想再去啊.

应该系呢间喇

點啊, 入边仲有乜好食嘎?  LZ地头0既話就介绍下啦, 我仲想再去啊.
BEN 发表于 2009-7-26 10:43 PM

我次次去几乎都系食汤粉炸,扒食过一次甘多,因为极其咸,所以再无点过~~
炒饭都叉过一次~~个人觉得无乜特别萝

至中意个度的生熟牛肉汤粉~~挤D柠檬汁落去好正啊~~
个度仲有个年纪比较大的HK靓仔经理架~~识讲白话的

吴江路有间广州老细开噶,前个礼拜去过,老细话他来开店已经有10年啦,全部人都讲广东话,好亲切:)

不过你讲噶可能系肠粉下哇? 肠粉已经改良,原先我地净系点酱油,他地加左醋,无计因为要适应本地口味。不过你同老细讲明,他会专门整无醋噶比你:)

粉肠就好难稳到啦,老细话以前他有卖,不过吃客通通不吃,浪费晒,最后只好取消左。

吴江路有间广州老细开噶,前个礼拜去过,老细话他来开店已经有10年啦,全部人都讲广东话,好亲切:)

不过你讲噶可能系肠粉下哇? 肠粉已经改良,原先我地净系点酱油,他地加左醋,无计因为要适应本地口味。不过你 ...
Alili 发表于 2009-7-27 06:31 PM

忽然间好想食呢样野,在街市问过猪肉档,挡主一脸茫然,吾知我讲紧的粉肠系乜野
靓女,我讲的,百分百系粉肠,哈哈,请见上文,想食肠粉就吾会去猪肉档问拉~~

你讲紧个吴江路个间系米什么荔湾粥粉世家??记得系呢个名~
无错,全部系广州人,但系做出黎的食物实在不敢恭维,肠粉吾滑,好孩,且豉油好咸
粥底已经失去广州个种绵滑,估计系偷懒无煲够时间~~食过一次后印象全坏

---以上纯属个人口感意见,有异议同学请自动忽略~~:dabin2

一开始我也很喜欢吃的,但自从有一次从粉肠里面发现很长很细的虫子以后,我就再也不敢吃了....

忽然间好想食呢样野,在街市问过猪肉档,挡主一脸茫然,吾知我讲紧的粉肠系乜野
靓女,我讲的,百分百系粉肠,哈哈,请见上文,想食肠粉就吾会去猪肉档问拉~~

你讲紧个吴江路个间系米什么荔湾粥粉世家?? ...
小C 发表于 2009-7-27 07:07 PM

我去过个间 觉得仲可以拉 毕竟价钱5高,质量算5错了

个老板好鬼热情, 叫我地老乡 ,笑死我了

讲真,荔湾粥粉世家嘅肠粉真系好一般,拉肠唔用布拉都ok,但油都放唔够,拉起一旧咁。呢方面八月做得比佢好

讲真,荔湾粥粉世家嘅肠粉真系好一般,拉肠唔用布拉都ok,但油都放唔够,拉起一旧咁。呢方面八月做得比佢好
maldini 发表于 2009-7-28 10:47 PM

靓仔,八月系人名定店名?肠粉好正么?
正就想去试下~~~

不与说说在家,怎样做,想吃就有的吃,多好。。。。