广东人在上海

我要注册

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

哑巴吃黄连有苦讲不出

前几日 一嗰同事系网度注册咗一嗰叫“世纪佳缘”既交友网站 。 過无几耐就有嗰MM Eeail卑矩喇,就话睇過矩资料,想同矩做嗰朋友喇,后尾就约矩系地铁赤峰路站見面咯,矩落班之后就去咗喇。高峰期路上有D塞,果MM仲一路上发短信卑矩话,路上注意安全。矩到咗赤峰路站就去咗地铁站口果间KFC等果MM,跟住就卑电话果MM话到喇系KFC等,果MM就话矩唔鍾意食KFC既噢,叫矩出嚟等。甘无计喇 无理由嗰嗰都锺意噶。为有出去等咯,见到果MM之后,生得点?来吾及睇,身高大概163左右,嗰样好普通。因为出边落甘雨 风又大,上海前几日都几冻下噶。揸住把遮俩嗰人就行去中山北一路,见面就问你边度人吖?系上海做咩工作吖?行咗唔够俩分锺果MM就建议话:好冻!我地稳嗰地方坐下。我同事心捻(又好 真系几冻下)。岩好傍边就有间“蓝阁咖啡”果MM好自然就行上去喇,都好!尼种地方够静,跟住上去喇。果地方环境几乱下,得俩個服务员,一嗰客都无,好求其稳嗰靠窗既位坐低喇。跟住果MM就叫咗俩杯咖啡俩碟小吃(葡萄干/薯片)  送上之后,服务员就揸住部刷卡机過嚟好礼貌甘话390蚊,问你 刷卡定系现金?同事心捻:(无事喇 可能尼间贵D咯,几百蚊我仲买得起单既,)刷卡!果MM吾洗一分鍾就饮晒杯咖啡,好敏捷甘就按咗下台上嗰铃鍾,服务好快就過嚟 服务员吾问我同事要乜直接就弯低嗰身去果MM果边,同事未嚟得及听矩叫咗乜 半分锺吾到就上嚟俩杯酒,服务就话尼杯就叫XX酒(当事人有D晕吾记得叫乜酒喇) 三百七一杯 俩杯七百四十蚊 吾该刷卡定系现金?严重晕!感觉吾对路,刷卡走人。哈哈~~当事人返嚟成肚悲愤 成肚牢骚。实在忍吾住先爆卑我听,一嗰锺吾到洗咗千几银,都唔知乜事。哈哈~~睇落以后沟女都要小心喇,,无卑人斩成胫血都无声出。
话说那个网站我也注册过,就没登陆过,注册的邮箱是假的,哈哈

下次我来试试,呵呵,摆明就是拖了

下次要是真的遇到别认倒霉,要学会保护自己,叫开票,要最好是红字增票,要是只有餐饮发票的,你说有点肚子疼,要去医院检查一下,开个票证明在这里喝了东西,搞不来就说我以后天天老光顾你,大声说要370的果汁(还是一会在点,墨迹一会),看他以后还有不要找拖的,

呵呵,那就天天去光顾他吧,看到那托儿就上去叫他上次消费AA,看他怎么托  发表于 2011-3-26 09:45 AM
他要发票喇 1174块 还盖喇他们店的章  发表于 2011-3-25 08:34 PM

就话没钱,走人,哈哈

老桥段

回复 icecream 的帖子

其实你也可以在上面找几嗰帅锅请吃次饭什么!哈~~感觉不错!

那个MM是酒托啊!!!!她上交友网站不是为了寻觅另一半,是为了骗傻子的钱,跟路上的骗子没差别。

你同事被骗了。

叫你同事,以后跟MM相亲约会的话,去那种像星巴克这类的价格公开的连锁店就好了。

他当时就想到喇!哈~~我怀疑他以后都不敢网上找女朋友喇!正所谓“一朝被蛇咬,走路都怕草绳”  发表于 2011-3-25 11:15 PM

呃...............
这些老事都给他遇到了,运道呀

出门在外,就算心急都要慎重呀

在换个ID注册,想办法让她再约你,想办法好好折磨她

高招,支持,哈哈  发表于 2011-3-28 12:56 PM