广东人在上海

我要注册

扫一扫,访问微社区

QQ登录

只需一步,快速开始

搜索

如果 没有你

今次嘅杀人 活动

其实 我只系挂名嘅

幕后 黑手  系刀刀{:soso_e120:}

佢唔单只冧掂上帝姐姐 出山   仲 提早一日  联络场地 仲请我地吃蛋糕 {:soso_e120:}

唔知道 大家  系啱啱 吃完饭  所以 无咩胃口 还是     因为无叉无碟      抑或 本身就对蛋糕 唔多感冒

我就中午饭 都无吃 就为等 呢个蛋糕 (其实 我时间都有小小赶嘅  我上午  仲有嘢做  所以   最后 迟咗10分钟 真系唔好意思{:soso_e106:})

所以 我吃得好欢嘅{:soso_e120:}

就因为 蛋糕呢件事  兜兜 从寻日下午开始就同我 短讯 飞来飞去  本来 佢已经 团好一家   但系  人地话 要提前三日预订

于是 佢就临时再上网团过第家   甚至 佢话 如果 唔得  佢  都会买  全家桶  益大家

老实讲 唔系因为 吃人嘢  觜软 所以系度  擦鞋

而系 真心  觉得 佢真系好有心    蛋糕 系佢自己提出来嘅  我无屈过佢

佢唔请 我相信 大家 都唔会有任何意见

但能够  咁做    实在好难得

无人要应份对你好   如果人地对你好  你又感受得到

一定 要讲多谢  

我本来 都想预告 话俾大家知  有蛋糕吃

但系 佢话 唔好讲住先 咪一阵 无蛋糕 会俾人话

呢个世界  有几多人 明明 唔系 明明  无料   都可以够胆死 将自己讲到系  甚至有好多  

明明 咩都无做  都可以话自己  做咗好多嘢

做咗小小  就已经唱通街  慌死人地唔知道 佢做过啲咩

{:soso_e119:}

相当鄙视呢啲人

其实  越系小事  越系能够 体现一个人嘅   素质

虽然我同刀刀  接触来接触去  都系论坛 合作

呢次如果 唔系因为 搞 杀人游戏  我谂  我连 佢电话 都唔会有 更加 就唔会  飞短讯

仲有 值得一提就系  某大哥  佢因为有事  来唔到 专程 打我电话 语气中 仲相当 充满歉意

亦都有人通过 其他人转达口讯因种种原因   来唔到

当然 有人唔好话 电话 就连短讯 口讯 都无嘅

其实 游戏啫  当然正经事比较紧要

我 可以理解嘅  我一早就预咗 有人会放飞机

但同时间 我都遇到 好多守时  做嘢又有交带嘅人

接近三点半  我本来 都以为  某姐  唔来嘅  但系 阿姐 就系呢个时候 出现

佢好认真 咁话 如果 我唔来 我唔惊你 唱我阿 {:soso_e120:}

oh   no   我边有咁 凶喔  哈哈  

都好嘅  能够  得到人地重视  俾面 都系一种 能力 来嘅  我照单全收

{:soso_e104:}

因为  大部分人都系新人  无点玩过  所以 前面几盘  真系辛苦晒 我地嘅上帝姐姐 不停 解释  

后尾  渐入佳境  上帝 姐姐 仲  不时  加入 好多  新个角色  令到游戏  更加有趣味性

真系  喺度  要大大力  赞吓上帝 姐姐  忍受   我地嘅死蠢   {:soso_e120:}

如果 唔系  我谂 呢四个几钟  边有咁欢  

不过   无经验嘅人 如果下次再玩  就要学精  唔好咩都唔讲 咁样 无意思架

另外 唔好   杀咗 果啲  识玩嘅  如果 唔系 水兵斗水手   胜之不武    {:soso_e120:}

我  刀刀  M姐  中东佬  蚊子  一开始第一盘 就死{:soso_e118:}

闷到我地 不停 吃吃吃  再  吃吃吃 饮饮饮 {:soso_e120:}

我相信 人同人之间 系讲缘分嘅

唔好明明  睇到当睇唔到

睇得多  就变得  习以为常

要一直   敏感  保持初心  感恩     

我真系  好希望  大家 能够 用心 去  感受 身边嘅人或事

处处留心皆学问   每一个人都系我地嘅老师  

每个人都可以成为一道 美丽嘅风景   

正正因为佢地嘅 出现   先令我地睇到世界嘅种种美好  

呢个世界 从来 都唔缺少好嘢  只系缺乏  慧眼 去 发现

多谢晒 参与  812   杀人游戏活动  所有人   

尤其系  今日 出席嘅  哥哥姐姐 弟弟妹妹

PS  走嘅时候 有人有更好嘅提议 无论 系场地 抑或 消费

咁 不如 我地尽快 再接再厉 再搞一场   

大家话 好唔好啊  

热切期待中  {:soso_e176:}

特别多谢 拿姐 芦苇哥  等 大侠 抽空莅临现场 睇我地小打小闹  {:soso_e120:}

本帖子中包含更多资源

您需要 登录 才可以下载或查看,没有帐号?我要注册

x

评分

嘉希 + 200 实在走不开,抱歉!
蚊子 + 300 再组织次吧。。。或者时间可以的话,再早少.
祭司者_Kakimis + 20 很给力!
小坤坤^-^ + 300 赞一个!

O~~No,好长。。。太晚了没精力看。。。。哈,辛苦了

下星期继续,清风人家或者中山公园!

Plus, F哥盘盘狼人,根本唔畀机会人睇佢真面目系咩!睇来系命中注定的坏人。

波子一如既往无标点嘅长篇“散文”依然写得够认真够直接

多谢麦兜嘅蛋糕,一开始大家都误以为有人生日
论坛嘅管理人员确实比别人多了一份责任心&热情

评分

虾你波凸 + 80 准时 加分 多谢晒

gogob 发表于 2012-8-13 01:59 AM
Plus, F哥盘盘狼人,根本唔畀机会人睇佢真面目系咩!睇来系命中注定的坏人。

我长得那么像坏人吗,怎么几乎次次都抽到狼人,唯一一次抽到村民还依然被说是狼人{:soso_e154:}
难道是样子的问题吗,我检讨,我去韩国整整。。。。{:soso_e122:}{:soso_e120:}

Fantasy 发表于 2012-8-13 02:29 AM
我长得那么像坏人吗,怎么几乎次次都抽到狼人,唯一一次抽到村民还依然被说是狼人
难道是样 ...

F哥,系你了~哈哈!!

兜兜,居然真系会自杀噶喔!!!{:soso_e128:}

嗯,下次试试~  发表于 2012-8-13 05:18 PM
兜兜原来系苦肉计,可惜大家想法无咩交集,大家通常怀疑我系狼人,我表态时都尽量同你保持对立了,好让大家无咁容易怀疑你,但系都可惜了。。  发表于 2012-8-13 12:04 PM
F哥,我已经比人怀疑了,有人 队住 我,所以我的意思就系我自杀,然后你就可以转嫁到 队住 我的人身上咯,我想保全大局,但系都系 想错了。。。。  发表于 2012-8-13 11:47 AM
兜兜你对我无信心就话啫,做咩对自己都无信心,自杀都令我觉得好意外  发表于 2012-8-13 11:41 AM
兜兜,好有技术含量啊,哈哈……  发表于 2012-8-13 11:15 AM

杀手和狼人的照片呢?

好久没杀,我都好想杀两盘啊。。。{:soso_e154:}

我有几张~  发表于 2012-8-13 05:18 PM
这次,估计真的木有照片哦,大家玩得太开心,真真真忘记照啦,真是遗憾哦……  发表于 2012-8-13 04:02 PM
我讲 事实 啫 哈哈 系啦 你做咩 系度 狂吃呢 我觉得 啲嘢 嘛嘛 我基本 吃蛋糕 同水果 其他 都无点吃 仲有就系饺子分量少 而且 我吃完 好似 仲有小小 喉咙痛添  发表于 2012-8-13 10:37 AM
我就无影相啦 唔知道 其他人 有无  发表于 2012-8-13 10:31 AM

前面大篇赞麦兜,兜兜Sweat 死啦~{:soso_e120:}

你又唔使咁大牺牲~  发表于 2012-8-13 04:44 PM
睇来真系要死鬼佐距先得了。。。。  发表于 2012-8-13 11:02 AM
波子唔讲我真系唔知蛋糕系麦兜赞助噶添,妄我一直冇心机玩系度琼吞,哈哈。多谢兜兜!  发表于 2012-8-13 09:37 AM

麦兜,我错了,我误会你了,我跟你道歉哈
上星期五聚餐,知内情的不要说哦,哈哈

你口才真系好掂啊,不愧是老师

同问同问 求内情  发表于 2012-8-13 01:15 PM
哇,求内情求内情……  发表于 2012-8-13 11:16 AM
我都好想知 呢 哈哈  发表于 2012-8-13 10:35 AM
?出现什么情况了?我不明白哦。。。  发表于 2012-8-13 10:33 AM
有内情喔 哈哈  发表于 2012-8-13 10:30 AM